Výsledky hledání
Hledaný výraz "Vláknina"
Produkty
Počet produktů: 491Blog
Počet kategorií: Položky: 12Položky: 21Položky: 30Položky: 45Položky: 60
Vláknina v naší stravě: Proč bychom jí měli věnovat pozornost?
Vláknina je nedílnou součástí zdravého stravování. Přinášíme pár tipů jak jednoduše a rychle jídelníček obohatit právě o vlákninu.
Odlehčená vánoční klasika
Odlehčený recept na Vánoce - obalovaný kapr s bramborovým salátem. Zdravý kompromis, který neuškodí.
Hrášek a cizrna v hlavní roli
Vyzkoušejte hráškový hummus. Hrášek je výborným zdrojem vlákniny, vitaminu C,B, a dalších mineralů.
Quinoa: Bezlepkové slané muffiny
Bezlepkové slané muffiny z quinoy, která má daleko vyšší nutriční hodnotu a obsah cenných látek než běžné obiloviny.
Polenta: Polentová nádivka
Chutný recept na bezlepkovou polentovou nádivku. Bohatá na zdroj vitaminů B podporující správnou funkci metabolismu, nervové a mozkové činnosti.
Avokádo jako výživová bomba: Avokádové řezy
Řeřicha setá: Naklíčená vitaminová bomba
Řeřicha setá obsahuje řadu prospěšných látek, které naše tělo ocení. Má blahodárne účinky stimulovat činnost žlučníku a jater a také se používá v kuchyni.
Slunečnice topinambur: Poznejte tajemství zdravých střev
Slunečnice topinambur: hlízy, lidově zvané židovské brambory, proslulé zejména vysokým obsahem zdraví prospěšné látky inulin, kterou ocení především diabetici.
Mungo fazole: Neobyčejný zdroj bílkovin
Fazole mungo obsahují mnoho důležitých vitaminů a minerálů. Mohou podpořit obranyschopnost organismu a dobrý stav trávící soustavy. Jaké jsou další účinky?
Prebiotika: Pro naši střevní mikroflóru
Co jsou to prebiotika a proč jsou důležitá pro naše střeva? Začtěte se do alphega článku a podpořte střevní mikroflóru.
Prebiotika: Pro naši střevní mikroflóru
Co jsou to prebiotika? A jsou prebiotika a probiotika ten samý pojem? Přečtěte si rozdíly a jejich benefity.
BETAGLUKANY – superhrdinové pro vaše zdraví!
Jakým způsobem můžeme naši imunitu efektivně povzbudit, aby fungovala co nejlépe? Právě ona rozhoduje, jestli člověk onemocní, do jaké míry a jak se s nemocí vypořádá.
Dieta? Vyzkoušejte středomořský styl stravování
Hledáte lehký způsob stravování a potřebujete zhubnout? Zkuste středomořskou stravu. Tipy a rady na to jak s ní začít najdete v našem článku.
Hlíva ústřičná: Chutný elixír mládí
Přinášíme článek o hlívě ústřičné a jako bonus recept na zapečené cibulové misky s hlívou. Dozvěte se více o této houbě.
Výživa dětí: nepodceňujme důležitost mléka
Mléko je důležitou součástí stravy našich dětí. Proč je pro dětský věk nezbytné? To se dozvíte v našem alphega článku.
Batáty nejen pro zdravé mlsání: Batátové bezlepkové brownies
Výtečné batátové bezlepkové brownies. Jsou zdrojem antixoidantů, vitaminů a minerálů. Zkuste si upéct tuto pochoutku.
Jak v zimě nepřibrat: Co jíst o svátcích?
Bojíte se nárůstu hmotnosti během zimních měsíců? Jak nepřibrat v chladném období a pár tipů na odlehčení vánočního cukroví najdete zde.
Pálení žáhy: zapomeňte na smažené jídlo a víno
Zdraví začíná ve střevech
Jak podpořit střevní mikroflóru a proč je pro organismus tak důležitá? Jaké máme druhy probiotik? Začtěte se do alphega článku o střevním mikrobiomu
První pomoc: Jak přežít vánoční nástrahy
Jaké zdravotní obtíže a úrazy nás nejčastěji potkávají během Vánoc? Kost v krku, zlučníkový záchvat nebo popáleniny. Jaká je první pomoc? Více se dozvíte zde.
Pálení žáhy: zapomeňte na smažené jídlo a víno
Pokud vás nebo vaše blízké trápí časté pálení žáhy přečtěte si alphega článek, kde se dozvíte čemu se vyvarovat a jak tento problém efektivně léčit.
Genetické predispozice a srdeční choroby – familiární hypercholesterolemie
Jakou roli hraje genetika při srdečních onemocnění? Co je to familiární hypercholesterolemie?
Diabetes II. díl: Diagnostika, měření glykémie, dia potraviny a umělá sladidla
Jarní únava: Praktické rady, jak ji přelstít
Přinášíme vám praktické rady jak přelstít jarní únavu, která může potrápit nejednoho z nás.
Co jíst v období menopauzy
Co jíst v období menopauzy? Přinášime recept na mrkvovou miso polévku. Více v článku Alphega.
Hypofunkce štítné žlázy a její vliv na hmotnost
Omeleta s mořskou řasou Nori. Chuť plná bílkovin, kterou si zamilujete.
Zhubnout znamená vynechat veškerý cukr?
Kolik můžeme mít ve zdravém jídelníčku jednoduchého cukru? Čím zmírnit chuť na sladké a další informace o cukru se dozvíte zde.
Nadváhu máme v rodině aneb dítě z oplácanosti určitě vyroste
Jaké jsou nejčastější příčiny dětské obezity a proč je nebezpečná? Jak jí úspěšně léčit a na co pamatovat? To se dozvíte v tomto alphega článku.
Zažívání: Vyhněte se pálení žáhy i zácpě
Jak na klidné zažívání? Co se děje s potravou v našem těle? Přečtěte si náš článek o trávení a o tom jak předcházet zácpě.
Cholesterol: Lipid s dvojí tváří
Co je to cholesterol, jakou úlohu v těle plní a proč ve velkém množství škodí? Dále přinášíme pár tipů na to jak snížit jeho hladinu v krvi.
Zácpa? Zaměřme se na životosprávu
Co je to zácpa, jaké má příčiny a jak s ní bojovat? Tipy jak si poradit s tímto nepříjemným problémem najdete v tomto článku.
Vyhněte se dehydrataci a užívejte si léto naplno
Jaké jsou příznaky dehydratace a proč je důležité dostatečně pít? Jak se dehydratace léčí? Více informací v našem článku.
Co znamená vysoký cholesterol a jaký má dopad na vaše srdce
Jak působí vysoký cholesterol na vaše srdce? Řeště vysoký cholesterol včas. Jak hladinu cholesterolu snížit?
Cholesterol: Lipid s dvojí tváří
Co je to cholesterol, jakou úlohu v těle plní a proč ve velkém množství škodí? Dále přinášíme pár tipů na to jak snížit jeho hladinu v krvi.
Familiární hypercholesterolemie
Slyšeli jste o pojmu hypercholesterolemie? Je to nejčastější vrozená porucha na světe. Nechte si u svého lékaře otestovat hladinu cholesterolu.
Celiakie: Proč je nutná dieta?
Nesnášenlivost lepku neboli celiakie. Proč je nutná dieta a jaké jsou její příznaky? Seznam zakázaných a povolených potravin najdete v našem článku.
Dáte si čaj?
Zdravé hubnutí je především tvrdá disciplína
Jak zdravě a trvale zhubnout? Přinášíme vám 8 užitečných tipů pro snadnější redukci váhy.
Co nevíme o kostech
Jak se mění v průběhu života naše kosti? Jaká jsou nejčastější onemocnění pohybového aparátu? Plus 5 důležitých zásad jak pečovat o naše kosti.
Chcete se cítit jako znovuzrození? Vyzkoušejte detoxikaci
Co je to detoxikace a jak s ní začít? Pro koho je vhodná? Začtěte se do našeho alphega článku o detoxikaci.
Chcete se cítit jako znovuzrození? Vyzkoušejte detoxikaci
Komu lze doporučit detoxikaci a v čem spočívá detoxikační proces? Přinášíme 10 tipů jak snížit přísun toxinů a zlepšit vylučování škodlivin.
Rakovina 2. díl: Druhy onkologické léčby a zvládání vedlejších účinků
Každá diagnóza si žádá nejen personalizovanou léčbu, která je často provázena vedlejšími účinky, ale i změnu výživy v průběhu léčby. Tento článek nabízí základní režimová doporučení a mnohem víc.
Nesnášenlivost potravin
Trpíte ekzémem, kožními záněty, průjmy, záněty střev, zažívacími problémy, nadváhou a neznáte příčiny těchto obtíží? Možná je na vinně potravinová intolerance.
Aktuální problém naší doby? Nesnášenlivost potravin
Intolerance potravin se narozdíl od alergie projevuje pomalu a postupně. Na co vznikají nejčastější intolerance se dozvíte v našem článku.
Nesnášenlivost potravin. Viník mnoha zdravotních problémů
Trápí vás nevysvětlitelné zdravotní potíže? Příčinou může být skrytá potravinová intolerance. Přečtěte si tom více v našem alphega článku.