Möller´s
Historie
Zpočátku byl rybí olej používán jako impregnace nebo olej do lamp. Již v roce 1645 se objevuje první zpráva, že může být rybí tuk prospěšný pro zdraví. Nová kapitola se začíná psát díky farmaceutovi Petrovi Möllerovi. Ten u lidí žijících na pobřeží zaznamenal nižší výskyt nemocí. Důvodem tohoto objevu byla častá konzumace ryb. V roce 1854 se chopil příležitosti a vyvinul nový produkt, který nesl název "lékařský rybí olej". Jeho know-how byla extrakce oleje z tresčích jater za použití páry.
O firmě Möller´s
Značku Möller´s založil tedy už v roce 1854 lékárník Petr Möller. Patří mezi nejstarší norské značky. Má tedy již více než 160 let zkušeností s výrobou a vývojem omega 3 produktů. Firma podporuje zdraví a myslí na vývoj. Vyrábí produkty pro skutečnou potřebu lidí a jen takové, které mají prokazatelné účinky na zdraví. Do výrobků dodávají kvalitní omega 3, což neplatí u všech výrobků, které jsou dostupné na trhu. Zaměřují se na použití čerstvých surovin při výrobě rybího oleje. Tresky jsou loveny v severní oblasti čistého Norského moře blízko ostrovů Lofoty. Zpracovatelské závody jsou umístěny podél pobřeží Lofot, a proto je vždy olej rychle a čerstvě zpracován. Stále hledají další inovace a zlepšení např. v oblasti chuti omega 3 nebo forem podání.
Složení oleje
- vitamin D - přispívá k normální funkci imunitního systému, udržení normálního stavu kostí a zubů
- vitamin A - pro normální funkci imunitního systému
- Omega 3 mastné kyseliny - pro správnou funkci srdce, cév, zraku, mozku, kůže a vývoj dítěte